The Byrds - Mr. Tambourine man

1. Mr tambourine man
2, I'll feel a whole lot better
3, Spanish harlem incident
4, You won't have to cry
5, Here without you
6, The bells of rhymney
7, All i really want to do
8, I knew i'd want you
9, It's no use
10, Don't doubt yourself, babe
11, Chimes of freedom
12, We'll meet again












"Mr tambourine man" är debutplattan från högst inflytelserika 60-tals bandet The Byrds. I mitt tycke det överlägset bästa 60-tals bandet. Pionjärer inom såväl Folkrock, Psykedelisk rock och senare även Countryrock. Många känner förmodligen till gruppen för deras tolkningar på Dylan's låtar, som oftare blev populärare i de lite lättsammare versioner som The Byrds gjorde än Dylan's original. Här finns gruppens första hit, tillika skivans titelspår, självklart en Dylan låt. Här finns också 3 andra Dylan låtar, nämligen: "Spanish Harlem incident", "All i really want to do" och "Chimes of freedom". Men självklart finns här också ett par originalkompositioner från gruppen. Bl a den fantastiska "Here without you". Kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar den här gruppen. Känns ibland som jag är helt ensam om att gilla 60-tals rock. Men till alla som ännu inte upptäckt The Byrds, se till att göra det. FORT!!!

Stray cats - Blast off

1, Blast off
2, Gina
3, Everybody needs rock'n'roll
4, Gene and Eddie
5, Rockabilly rules
6, Bring it back again
7, Slip, slip. slippin' in
8, Rockabilly world
9, Rockin' all over the place
10, Nine lives











Ett annat av mina absoluta favoritband är Rockabilly/New wave-punkarna Stray cats. Ösig Rock'n'roll med mycket hämtat från punken. Elvis vs The Ramones kanske?. Nåväl, skivan är iallafall full med bra och skojiga rocklåtar. Inledningen med "Blast off" och "Gina". Sen fortsätter det lika bra med: "Everybody needs rock'n'roll" och "Rockabilly rules". Favoriten är nog "Slip, slip, slippin in" eller "Rockabilly world" eller kanske "Nine lives"! Nej den här skivan är för bra helt enkelt. Allt och åter allt är faktiskt ruskigt bra"!

W.A.S.P - Inside the electric circus

1, The big welcome
2, Inside the electric circus
3, I don't need no doctor
4, 9.5 - N.A.S.T.Y
5, Restless gypsy
6, Shoot from the hip
7, I'm alive
8, Easy living
9, Sweet cheetah
10, Mantronic
11, King of Sodom and Gomorrah
12, The rock rolls on









W.A.S.P's tredje fullängdare är långt ifrån så bra som de två första. Men likväl en mycket bra Metalplatta i typisk 80-tals anda. Många låtar känns som utfyllnad. En känsla som inte fanns på de första skivorna, och inte heller på många efterföljande skivor . "Inside the electric circus" är långt ifrån gruppens bästa. Men lite godsaker finns även här. Klassikerna "Inside the electric circus" och "9.5 - N.A.S.T.Y" och den lysande covern på "Easy living". Ett par doldisar finns också, som faktiskt är riktigt bra. Tänker på "Restless gypsy" och "Sweet cheetah". Om man jämför denna skiva med mycket annat från gruppen så framstår den som relativt blek. Men överlag är det en mycket bra 80-tals platta. Men hur tänkte dom med omslagsbilden?.

Hemma hos.....

Kommer ibland lägga upp lite bilder på utvalda godsaker. Här kommer lite utvalda delar av min Ramones samling.





Mudhoney - Piece of cake

1, (Untitled 1)                                                             
2, No end in sight
3, Make it now
4, When in Rome
5, (Untitled 2)
6, Suck you dry
7, Blinding sun
8, Thirteenth floor opening
9, Youth body expression explosion
10, I'm spun
11, (Untitled 3)
12, Take me there
13, Living wreck
14, Let me let you down
15, (Untitled 4)
16, Ritzville     
17, Acetone





Kanske världens bästa album!

The Runaways - Queens of noise

1, Queens of noise
2, Take it or leave it
3, Midnight music
4, Born to be bad
5, Neon angels on the road to ruin¨
6, I love playin' with fire
7, California paradise
8, Hollywood
9, Heartbeat
10, Johnny guitar













Dags för ett inlägg om den tveklöst bästa kvinnliga rockgrupp som nånsin existerat. För vad får man om man blandar mina två favoritband Ramones och Kiss, jepp The Runaways. Håller utan tvekan "Queens of noise" som deras bästa, med låtar som "Born to be bad", "Neon angels on the road to ruin", "Queens of noise" och självklart "I love playin' with fire". Vet inte riktigt  mer vad jag ska skriva. Finns inte mycket mer att säga. En av tidernas bästa skivor från ett av tidernas bästa band. Enligt mig skamligt förbisedda.

RSS 2.0