Kiss - Revenge

1, Unholy
2, Take it off
3, Tough love
4, Spit
5, God gave rock'n'roll to you II
6, Domino
7, Heart of chrome
8, Thou shalt not
9, Every time i look at you
10, Paralyxed
11, I just wanna
12, Carr jam 1981










Jaha, se där ja, ytterligare in Kiss skiva minsann. Denna gång Revenge. Första plattan utan Eric Carr.
In har istället Eric Singer kommit. Skivan är ju självklart dedikerad till Eric Carr( se Carr jam 1981, bla)
Revenge är helt klart en av Kiss absolut tyngsta plattor, lyssna bara på inleddningsspåret Unholy, som förövrigt är en av flera låtar på denna platta som f.d Kiss medlemmen Vinnie Vincent varit med och skrivit.
Övriga  låtar på Revenge är överlag ganska mediokra, inte att dom är dåliga eller nåt sånt. men det är väldigt få som sticker ut något nämnvärt. Bland de bättre spåren finns:  Spit, Heart of chrome och I just wanna.
Kolla även in det ultratunga omslaget. Försök hitta ett annat omslag i Kiss katalog som är mer Metal än detta.

Tank - Honour & blood

1, The war drags ever on
2, When all hell freezes over
3, Honour & blood
4, Chain of fools
5, W.M.L.A
6, To tired to wait for love
7, Kill













Ytterligare en platta från storfavoriterna Tank. Denna gång superhöjdaren Honour & blood som nästan är lika bra som den strålande debuten Filth hounds of Hades. Här tängs klassiska Metallåtar som: The war drags ever on, When all hell freezes over och favoriten Kill.
Fy fan vad bra detta band är, som utan tvekan är ett av historiens mest underskattade Metalband.
Så är man sugen att lyssna på den perfekta hybriden mellan Metal och Punk, och har lyssnat sig trött på Motörhead. Ja då är det Tank som gäller.

ZZ Top - El loco

1, Tube snake boogie
2, I wanna drive you home
3, Ten foot poole
4, Leila
5, Don't tease me
6, It's so hard
7, Pearl necklace
8, Groovy little hippie pad
9, Heaven, hell or Houston
10, Party on the patio







Måste ju skriva nånting om ett av mina allra första favoritband. Så då får det bli favoritplattan El loco. Sista plattan innan dom började experimentera med synthar.
Jaha, hur är den då, denna platta från skäggubbarna. Jo det är samma underhållande Boogie-Blues som på de tidigare albumen. Här finns ZZ Top klassiker som Tube snake boogie, Ten foot poole och Pearl necklace. Här finns också personliga favoriten Grovy little hippie pad.
Gillar man den här plattan, kan man också spana in skivan som kom före denna, Deguello. Som också är en av de bättre plattorna från de notoriska skägglurkarna.

Judas priest - Killing machine

1, Delivering the goods
2, Rock forever
3, Evening star
4, Hell bent for leather
5, Take on the world
6, Burnin' up
7, The green manalishi
8, Killing machine
9, Running wild
10, Before the dawn
11, Evil fantasies









Tänkte skriva lite om en av mina Heavy metal favoriter, Judas priest's Killing machine( i usa kallad Hell bent for leather).
På killing machine finns lite av allt, stenhårda låtar som Delivering the goods och Evil fantasies, Allsångsstänkaren Take on the world, Falsettrökaren Evening star, och en av tidernas bästa Metal låtar Hell bent for leather.  Som verkligen är ett skolexempel på perfekt utförd Heavy Metal.
Det var med detta album Judas Priest verkligen hittade sin stil. På de två första albumen spelade de ren och skär hårdrock med inslag av blues. Sen började dom ändra riktning på Sin after sin och Stained class. För att slutligen bli det fantastiska Judas Priest vi känner idag.

Kiss - Asylum

1, King of the mountain
2, Anyway you slice it
3, Who wants to be lonely
4, Trial by fire
5, I'm alive
6, Love's a deadly weapon
7, Tears are falling
8, Secretly cruel
9, Radar for love
10, Uh! all night










Kör väl en till Kiss platta när jag har ångan uppe, så då få får det bli Asylum. Som helt klart är den bästa plattan från Kiss osminkade era. Den är inte lika jämn som Lick it up och Animalize. Men dom låtar som är bra är verkligen superbra. Ta bara hitarna Who wants to be lonely och Tears are falling, men även King of the mountain och Uh! all night. Här finns även totalt anonyma spår som I'm alive och Radar for love.
Det som är så tråkigt med Kiss 80-tals material är att det är mainstream hårdrock, det låter verkligen som all annan medioker hårdrock från den här tiden. Men som stort Kiss fan älskar man ju allt på nåt sätt.
Kolla även in det fulsnygga omslaget.

Death - Scream bloody gore

1, Infernal death
2, Zombie ritual
3, Denial of life
4, Sacrificial
5, Mutilation
6, Regurgitated guts
7, Baptized in blood
8, Torn to pieces
9, Evil dead
10, Scream bloody gore










HELT JÄVLA FANTASTISK!!!!!!!!!!!!!! är de första ord jag tänker på när jag hör denna platta. Debutplattan från kungarna( eller kungen) över teknisk Death Metal.
Skivan är helt och hållet fullsmockad med dödsklassiker som: Zombie ritual, Denial of life, Baptized in blood, Evil dead m.fl. Älskar denna platta för att den är så skitig och rå. Älskar även efterföljande skivor från Death där dom blev mer progressiva och experimenterade med Jazz.
Helt klart en av den extrema Metalens absoluta Guldkorn. Spanan även in det grymt snygga omslaget.

Kiss - Creatures of the night

1, Creatures of the night
2, Saint and sinner
3, Keep em comin'
4, Rock and roll hell
5, Danger
6, I love it loud
7, I still love you
8, Killer
9, War machine











Jaha, då var det dags för ytterligare en Kiss platta. Tanken är väl att i slutändan ha skrivit om alla Kiss album.
Denna gång är det den magnifika Creatures of the night som står på reportoaren. Tänk vad skojigt det hade varit om denna platta hade varit uppföljaren till Love gun, vilken svit det hade varit. Istället fick vi två mellan album och ett supertrist däremellan.
Plattans första spår Creatures of the night är också det absolut bästa på detta album. Två stabila men lite halvtråkiga nummer följer med Saint and sinner och Keep em comin.
"Rock and roll hell" som följer är en av de mest underskattade låtarna i hela Kiss katalogen, fy fan vilken jävla bra låt.
Nästa spår är Danger som är en halvtråkig historia. Sen kommer då de fyra sista spåren, som utgör en fantastisk avslutning på den här plattan. Först superhiten I love it loud, följt av höjdarna I still love you och Killer. Sista spår är den ultratunga War machine. En perfekt avsluttning på en riktig höjdarplatta.
Kolla också in det snygga omslaget, där Ace Frehley är avbildad. Fast han inte spelade någonting på denna skiva.

Guns N' Roses

1, Welcome to the jungle
2, It's so easy
3, Nightrain
4, Out ta get me
5, Mr. Brownstone
6, Paradise city
7, My Michelle
8, Think about you
9, Sweet child O' mine
10, You're crazy
11, Anything goes
12, Rocket queen







Blev bara så sugen att skriva om en riktig klassiker. Så det fick bli Appetite, en skiva som jag faktiskt inte lyssnat på på väldigt länge. Säkert fem år sedan sist. Lyssnade mig lite trött på den, då jag körde den så himla ofta. Men nu har suget kommit tillbaka.
När Guns först släppte denna strålande debutskiva, visste man inte vad det var. Var det Metal, punk, Glam, blues. Nej det var helt enkelt en blandning av allt det där och mer därtill. Här finns allt från stenhård rock'n'roll i favoriten Welcome to the jungle till supervackra Sweet child, vidare till maffig Arenarock i Paradise city och så den bluesiga och även smått Psykedeliska Mr. Brownstone.
Guns'n'roses skiljer sig otroligt mycket från andra samtida band i samma genre, eftersom dom var så himla influerade från alla möjliga håll. De mest tydliga är ju band som New york dolls, Kiss och Hanoi rocks. Men det märks också att de varit influerade av band som Sex pistols, Ramones och MC5. Och det är denna mix av musikstilar som gör detta album helt unikt.
Appetite for destruction är ett av få genuint bra rockalbum. Kan bara komma på 2 på rak arm som kommit efter Appetite och det är Nirvanas Nevermind och Alice in chain's Dirt.
Jag är nästan benägen att kalla detta 80-talets bästa album, men gör inte det. Då något sådant måste tänkas igenom väldigt noga. Men den är definitivt topp 3.

Kiss - Lick it up

1, Exciter
2, Not for the innocent
3, Lick it up
4, Young and wasted
5, Gimme more
6, All hells breakin loose
7, A million to one
8, Fits like a glove
9, Dance all over your face
10, And on the 8th day












Lick it up från 1983 är första Kiss plattan utan smink och enda med Vinnie Vincent. Den här skivan hade också det mycket svåra ansvaret att följa upp det lysande albumet Creatures of the night. Lick it up är utan tvekan det hårdaste albumet som Kiss har gett ut, och det är också det jämnaste av alla osminkade plattor.
Här finns superhiten Lick it up och stenhårda All hell's breakin loose. Här finns också grymt underskattade Exciter och andra höjdare som Not for the innocent och Fits like a glove.
Så överlag är Lick it up ett mycket bra album. Men avsaknaden av personliga favoriten Frehley är stor.
Kolla även in det tråkiga omslaget som nästan är lika trist som Animalize och Asylum.

RSS 2.0