Thin lizzy - S/T

1, The friendly ranger at clontarf castle
2, Honesty is no excuse
3, Diddy Levine
4, Ray-gun
5, Look what the wind blew in
6, Eire
7, Return of the farmers son
8, Clifton grange hotel
9, Saga of the ageing orphan
10, Remembering part 1
11, Dublin
12, Pemembering part 2 (new day)
13, Old moon madness
14, Things aint working out down at the farm








Härmed förklarar jag Thin lizzy veckan öppnad. Kommer att ägna hela kommande vecka åt ett av mina absoluta favoritband. Kommer att skriva om alla deras studioalbum, från första till sist.

De flesta vet att det tog ett par album innan Lizzy hittade sitt säregna hårdrockssound. Men deras första album är inte så illa ändå. Här finns en av mina absoluta favoriter "Look what the wind blew in. Supervackra"Saga of the ageing orphan".
Andra höjdare "Honesty is no excuse", Diddy Levine". Överlag är det ett väldigt jämnt album, utan några riktigt höga toppar eller djupa dalar. De 4 sista spåren är från EP'n New day.

Heja Mora


Sex pistols - Never mind the bollocks....Here's the Sex pistols

1, Holidays in the sun
2, Bodies
3, No feelings
4, Liar
5, Problems
6, God save the queen
7, Seventeen
8, Anarchy in the U.K
9, Submission
10, Pretty vacant
11, New York
12, E.M.I









Ytterligare en superklassiker, debuten från punkikonerna Sex pistols. En av de fem bästa punkplattor som spelats in. Så proppfull med klassiker så man knappt kan andas. Ingen ide att nämna nån speciell låt, eftersom hela plattan är fylld till bredden med låtar som kan få vilket efterföljande band som helst att svartna av avundsjuka.
Spelar ingen roll hur många gånger jag lyssnar på det här albumet, varje gång jag hör tonerna till Anarchy in the U,K, vill man bara ställa sig upp och bilda en gigantisk moshpit i vardagsrummet.

Morbid angel - Altars of madness

1, Immortal rites
2, Suffocation
3, Visons from the darkside
4, Maze of torment
5, Chapel of ghouls
6, Bleed for the devil
7, Damnation
8, Blasphemy
9, Evil spells












VARNING FÖR ULTRAKLASSIKER.
För här har ni debutplattan från klassiska Döds/grindcore bandet Morbid angel. Oj Oj Oj vilket fantastiskt album detta är. Fast det är i och för sig alla plattor från det här bandet. Men jag håller nog detta som favoritalbum. Säger bara Maze of torment, vilket jävla röj. Man vill ju bara headbanga hela dagen. Andra höjdare Immortal rites, Chapel of ghouls och resten av albumet.

Kiss - Dynasty

1, I was made for lovin' you
2, 2000 man
3, Sure know something
4, Dirty livin'
5, Charisma
6, Magic touch
7, Hard times
8, X-ray eyes
9, Save your love












Dynasty är helt klart ett Kiss album som växt med åren. När jag var mindre gillade jag inte plattan speciellt, men den blir bara bättre och bättre för varje år. Men som sagt, det finns en del skitlåtar på plattan. En av Kiss sämsta låtar någonsin     I was made for lovin' you och mellanlåtar som Charisma och save your love.
De bästa prestationerna på Dynasty kommer helt klart från Ace Frehley. Den lysande covern på 2000 man och plattans solklart bästa spår Hard times.
Omslaget är inte heller i närheten av de snygga konstverken på Kiss första plattor.

Nirvana - Nevermind

1, Smells like teen spirit
2, In bloom
3, Come as you are
4, Breed
5, Lithium
6, Polly
7, Territorial pissings
8, Drain you
9, Lounge act
10, Stay away
11, On a plain
12, Something in the way









Hur många gånger har man inte lyssnat på det här albumet då, väldigt många. 90-talets förmodligen bästa album. Albumet som förändrade rocken för all framtid. Rockens(tillsammans med Alice in chain's Dirt)sista storslagna och genuint fantastiska album. För det har inte kommit ett album efter som överträffat Nevermind.
Albumets öppnande trippel med Smells like teen spirit, In bloom och Come as you are är helt jäkla makalös och sätter standarden för hela plattan. Sedan fortsätter det höjdarlåt efter höjdarlåt radas upp: Breed, Lithium,Polly, Territorial pissings, ryssningar bara man tänker på det. Inte nog med det, det fortsätter efter det lika underbart med Drain you och Lounge act. Mellanlåten Stay away följer innan en av mina favoriter On a plain följer. Plattan avslutas med Something in the way.
Nej, vad mer kan man säga. Detta är ett äckligt bra album som man kan lyssna på hur många gånger som helst.      
Passa även på att kolla in Nirvanas Debutplatta Bleach som även den är fantastiskt bra.

Skid row - S/T

1, Big guns
2, Sweet little sister
3, Can't stand the heartache
4, Piece of me
5, 18 and life
6, Rattlesnake shake
7, Youth gone wild
8, Here i am
9, Makin' a mess
10, I remember you
11, Midnight/Tornado










Klassisk debutplatta från sleazekungarna i Skid row. Fast det var väl egentigen bara på denna platta de lirade ren sleaze, deras andra platta Slave to the grind går ju betydligt mer åt Trash hållet. Strunt samma, båda plattorna är hur som helst superbra båda två.
Här på debuten finns såklart gruppens paradlåt Youth gone wild, powerstänkaren 18 and life, klassiska I remember you. Här finns även höjdarlåtarna Big guns och Piece of me. En strålande debut helt enkelt.
Fy fan vad jag älskar tidiga Skid row med Sebastian Bach på sång, älskar verkligen super energiska sångare och det är ingen dålig pipa han har heller. Tänk om man någon gång skulle få se Sebastian Bach i Skid row igen, det vore grejer det.

Kiss - Love gun

1, I stole your love
2, Christine sixteen
3, Got love for sale
4, Shock me
5, Tomorrow and tonight
6, Love gun
7, Hooligan
8, Almost human
9, Plaster caster
10, Then she kissed me











Ytterligare en fantastisk platta från storfavoriterna Kiss. Helt otroligt egentligen hur Kiss kunde klämma ur sig 6 så fantastiska studioalbum på bara några år, helt otroligt.
Love gun är helt klart ett av de bästa Kiss albumen. Här trängs superklassiker som: I stole your love, Shock me, Love gun och Plaster caster med mer underskattade låtar(men helt klart lika bra)som: Got love for sale, Hooligan och personliga favoriten Tomorrow and tonight.
Detta är också första plattan där personliga favoriten Ace Frehley sjunger en låt(Shock me)helt klart bästa sångprestationen på Skivan. Omslaget är ju som vanligt grymt coolt.
Ja vad mer kan man säga. Rock'n'roll på hög klass.

Led zeppelin - I

1, Good times, bad times
2, Babe im gonna leave you
3, You shook me
4, Dazed and confused
5, Your time is gonna come
6, Black mountain side
7, Communication breakdown
8, I can't quit you baby
9, How many more times












Fortsätter väl på Old school spåret, med ytterligare en av grupperna som var med och formade hårdrocken.
Så vad finns det att säga om Led Zeppelin's första album som inte redan sagts. Inte mycket. Så jag får väl ställa mig till den skara som redan hyllat detta album, för det är verkligen ett fantastiskt album. Eller vad sägs som låtar som Communication breakdown och How many more times, ryssningar man bara tänker på det.
Ultraklassikern Dazed and confused får förmodligen varenda människa som nångång kommit i kontakt med tyngre rock att gå igång på högsta växel, jag är iallafall uppe och hoppar med luftgitarren.
Vilken fantastisk utveckling rocken gjorde dom här åren. Från fantastiska grupper som Cream och Yardbirds. Till lika fantastiska band som Black sabbath, Deep purple, och kungarna i Led zeppelin.

Black sabbath - Paranoid

1, War pigs
2, Paranoid
3, Planet caravan
4, Iron man
5, Electric funeral
6, Hand of doom
7, Rat salad
8, Fairies wear boots














Världens bästa hårdrocksalbum?, Ja förmodligen. Black Sabbath skulle i och med sina första album sätta skola för all hård musik som följde. Med den självbetitlade debuten i bagaget, skulle dom med Paranoid göra sitt mest helgjutna album. För detta album är verkligen ett inferno an snuskigt bra rocklåtar. Ozzy Osbourne sjunger som en gud och herr Iommi riffar som aldrig förr.
Så om någon bad mig beskriva ordet hårdrock, så skulle jag bara slänga på denna platta, för det är verkligen ett skolexempel på hur hårdrock ska låta, ett tidlöst album som har influerat all tyngre musik som följt i fotspåren på dessa hårdrocksgudar.
Long live Black Sabbath!!!!!!!!

Rush - Permanent waves

1, The spirit of radio
2, Freewill
3, Jacob's ladder
4, Entre nous
5, Different strings
6, Natural science















Rush, världens bästa band?. Ja nästan, dom ligger däruppe i toppen med band som Ramones, Black Sabbath och Motörhead.
Permanent waves är helt klart ett av deras bästa album, med superklassiker som, The spirit of radio, Jacob's ladder och Freewill, den sistnämda, en klar personlig favorit.
Det är alltid en sann fröjd att lyssna på dessa supermusiker och kanske framförallt Geddy Lee's säregna röst.

Kiss - Carnival of souls

1, Hate
2, Rain
3, Master and slave
4, Childhood's end
5, I will be there
6, Jungle¨
7, In my head
8, It never goes away
9, Seduction of the innocent
10, I confess
11, In the mirror
12, I walk alone







Inget höjdaralbum direkt.

Venom - Black metal

1, Black metal
2, To hell and back
3, Buried alive
4, Raise the dead
5, Teachers pet
6, Leave me in hell
7, Sacrifice
8, Heavens on fire
9, Countess Bathory
10, Dont burn the witch
11, At war with satan(preview)











Ett av musikhistoriens bästa album. Kan inte ens tänka mig hur många band som influerats av detta band.
Lyssna bara på Black Metal klassiker som: Black Metal, Raise the dead och Countess Bathory. Ett album som man kanlyssna på hur många gånger som helst.
Övriga kommentarer överflödiga.

RSS 2.0