Sonic youth - Daydream nation

1, Teen age riot
2, Silver rocket
3, The sprawl
4, Cross the breeze
5, Eric's trip
6, Total trash
7, Hey Joni
8, Providence
9, Candle
10, Rain king
11, Kissability
12, Trilogy:
a) The wonder
b) Hyperstation
c) Eliminator Jr






Raskt över till alternativa Noiserockarna i Sonic youth, som kan vara aningen svårlyssnade ibland. Men som jag verkligen lärt mig uppskatta på senare år. Sonic youth har väl framförallt gjort sig kända som ett otroligt experimenterande band som strävar efter att få fram så mycket  konstiga ljud som möjligt, framförallt på gitarrerna.
Det är väl ingen som helst tvekan om att "Daydream nation" är gruppens absoluta mästerverk. Ingen ide att nämna några speciella spår, då allt gärna har en tendens att flyta ihop till ett och samma stycke, (inget ovanligt med denna grupp). Men måste iallafall nämna öppningsspåret "Teen age riot" så himla bra.

New York dolls - S/T

1, Personality crisis
2, Looking for a kiss
3, Vietnamese baby
4, Lonely planet boy
5, Frankenstein
6, Trash
7, Bad girl
8, Subway train
9, Pills
10, Private world
11, Jet boy










Fortsätter ytterligare på Garage/Proto-punk spåret. Även om New York dolls var ännu mer inflytelserika för framtida Glam och Sleazeband. Band som Kiss, Hanoi rocks, Mötley crue,Twisted sister och Guns'n Roses hade knappast existerat( eller låtit som dom gör) utan New York dolls. Första plattan från dessa Glampionjärer är utan tvekan ett av de bästa albumen någonsin. Fullproppat med superklassiker, för att nämna några: "Personality crisis", "Looking for a kiss", "Vietnamese baby", "Lonely planet boy", "Frankenstein","Trash", "Bad girl", "Subway train", "Pills", "Private world" och "Jet boy. Va!!, räknade jag precis upp hela plattan. Jepp det gjorde jag verkligen,för det är så bra och banbrytande denna platta är. Här kan man verkligen tala om pinsamt många bra låtar på en och samma platta, och inte bara det, uppföljaren "Too much,too soon" är precis lika bra.

MC5 - Kick out the jams

1, Ramblin rose
2, Kick out the jams
3, Come together
4, Rocket reducer no. 62(Rama lama fa fa fa)
5, Borderline
6, Motor city is burning
7, I want you right now
8, Starship













Fortsätter väl på garagespåret med Garage/Protopunkarna i legendariska MC5. Ett av mina 5 favoritband alla tider. "Kick out the jams" är gruppens debutplatta och faktiskt en liveskiva. Helt jäkla underbart. Bara att ha en låt som "Kick out the jams" räcker för att bli inskriven i historieböckerna. Men här finns dessutom "Ramblin rose", "Borderline" "Motor city is burning" och "Starship".
MC5 hann ju bara släppa 3 album, detta, "Back in the USA" och "High time". Allihopa lika fantastiska. Ett av historiens mest inflytelserika rockband som aldrig fått den uppmärksamhet de förtjänar.
Long live MC5.

Hellacopters - High visibility

1, Hopeless case of a kid in denial
2, Baby borderline
3, Sometimes i dont know
4, Toys and flavors
5, You're too good
6, Throw away heroes
7, No song unheard
8, Truckloads of nothin'
9, A heart without a home¨
10, No one's gonna do it for you
11, I wanna touch
12, Hurtin' time
13, Envious








Bästa plattan från sveriges bästa band?, helt klart. Men i.o.f.s är allt som den här gruppen klämmt ur sig makalöst bra. Men jag tror att den här plattan är min favorit. Här finns gruppens bästa låt "Toys and flavors" en annan av mina favoriter "Hopeless case of a kid  in denial", här finns också kalaslåtar som "Throw away heroes", "No song unheard" och "No ones gonna do it for you".
Man måste verkligen beundra The Hellacopters för deras energi och viljestyrka. När gruppen först dök upp på musikkartan levede musikvärlden i nån form av Post-apocalyptiskt Grunge samhälle och massa snuskiga pojkband så långt ögat kunde nå. Starkt av Hellacopters att skjuta nytt liv i något så omodernt som Garagerock. Med det bästa från band som: Kiss, MC5, Ramones och Stooges blev dom 90-talest främsta och bästa band i sin genre.
Sveriges genom tidernas bästa band: THE HELLACOPTERS

Metallica - Kill 'em all

1, Hit the lights
2, The four horsemen
3, Motorbreath
4, Jump in the fire
5, Anesthesia (pulling teeth)
6, Whiplash
7, Phantom lord
8, No remorse
9, Seek & destroy
10, Metal militia











Metallica blir ju i år invalda i Rock and roll hallof fame, det måste vi fira och skriva om gruppens debutskiva. Den här plattan är så grymt jäkla fantastisk att man inte vet vart man ska ta vägen. Varenda låt är snuskigt bra, här finns: "Phantom lord", "Seek & destroy", "Whiplash", och "The four horsemen",ojoj ruggigt bra. Denna tillsammans med "...And justice for all" är utan tvekan gruppens bästa album. Har aldrig riktigt förstått storheten med "Master of puppets" även om det också är ett grymt album.Men faktum är att gruppens fyra första album är riktigt riktigt bra. Med debuten som det absoluta mästerverket.

Accept - Restless and wild

1, Fast as a shark
2, Restless and wild
3, Ahead of the pack
4, Shake your heads
5, Neon nights
6, Get ready
7, Demon's night
8, Flesh rockin' man
9, Dont go stealin' my soul away
10, Princess of the dawn











Kan inte fatta att det tagit så här lång tid innan det blev ett inlägg om mina absoluta Metal favoriter, Accept. Tidernas bästa Heavy metal band. Så då får det bli att klämma fram ett inlägg om gruppens bästa album "Restess and wild". "Fast as a shark" är utan tvekan en av de låtar jag lyssnat på flest gånger nånsin. Denna brukar förövrigt räknas som tidernas första Speed-Metal låt. Klassiska titelspåret följer. Innan kanonlåtar som "Neon nights", "Get ready" och "Demon's night" tar vid. Plattan avslutas med det tunga Metal-eposet "Princess of the dawn", snuskigt jävla bra låt. Har man aldrig lyssnar på Accept,ja då är det bara att köra igång med denna och klassiska plattor som "Im a rebel", "Balls to the wall", och "Breaker".

Led zeppelin - II

1, Whole lotta love
2, What is and what should never be
3, The lemon song
4, Thank you
5, Heartbreaker
6, Living loving mad
7, Ramble on
8, Moby dick
9, Bring it on home












Är detta Led zeppelin's bästa album?, jag vet inte för de fyra första plattorna från den här grupen är groteskt bra. Gillar framförallt  2 & 3. Den här plattan,Led zeppelin II var iallafall en av de viktigare plattorna för den kommande hårdrocken. För här har zeppelin's bluesdoftande rock blivit betydligt hårdare. Här finns såklart ultraklassikern "Whole lotta love". Superhäftiga "The lemon song", det klassiska trumsolot i "Moby dick" och stenhårda "Heartbreaker.
Detta är verkligen en stenhård klassiker, musiken skulle ju ändras betydligt på Led zeppelin III, som även den är en kalasplatta.

The Cult - Love

1, Nirvana
2, Big neon glitter
3, Love
4, Little face
5, Brother wolf, sister moon
6, Rain
7, The phoenix
8, Hollow man
9, Revolution
10, She sells sanctuary
11, Judith
12, Black angel










Kom på för nån dag sen vilket jävla bra band The Cult är, och vilken jävla bra platta "Love" är. Alltid kul när man återupptäcker band som man inte lyssnat på länge. Kan sträcka mig så långt att säga att "Rain" förmodligen är en av de bästa låtarna någonsin. En annan favorit är "Brother wolf, sister moon". Inledningen med "Nirvana", "Big neon glitter" och "Love" är också en höjdare. Får inte glömma gruppens förmodligen kändaste låt "She sells sanctuary" som också återfinns på den här plattan. Nej kan man annat än älska The Cult och deras Goth Hårdrock?.

Kiss - Psycho circus

1, Psycho circus
2, Within
3, I pledge allegiance to the state of rock & roll
4, Into the void
5, We are one
6, You wanted the best
7, Raise your glasses
8, I finally found my way
9, Dreamin
10, Journey of 1,000 years











Nu har jag snart skrivit om alla Kiss album. "Psycho circus" är Kiss stora reunion platta från 1998. När den här skivan först kom tyckte jag att den var ruggigt bra, då detta var mitt i min Kiss-hysteri. Har väl fått lite mer distans till den här skivan nu, och den står sig ganska slätstruken mot gruppens klassiska album.
Men man ska inte förkasta "Psycho circus" helt, den är ändå en av de bättre återföreningsplattorna jag hört. Tycker "I pledge allegiance to the state of Rock & roll" är grymt bra. Även "Raise your glasses" har nåt extra. Resten är väl mest utfyllnad om jag ska vara ärlig.Omslaget är iallafall otroligt coolt.
Nu får vi bara hoppas att Kiss klämmer ur sig ett mästerverk under året (man kan alltid hoppas).


Social distortion - S/T

1, So far away
2, Let it be me
3, Story of my life
4, Sick boys
5, Ring of fire
6, Ball and chain
7, It coulda been me
8, She's a knockout
9, A place in my heart
10, Drug train











Social distortions självbetitlade album är faktiskt gruppens tredje totalt. En grupp man aldrig tröttnar på, hur bra kan ett band egentligen vara?. Social distortion är iallafall ett av mina absoluta favoritband och den här plattan är en av deras bästa. Här finns gruppens förmodligen kändaste låt "Story of my life" och nästan lika kända "Ball and chain". Här finns också den lysande covern på Johnny Cash "Ring of fire". Hela den här skivan är superbra, så behöver inte nämna fler låtar, då allt är lika briljant.
Det är verkligen på den här plattan gruppen hittar sitt säregna sound, från ren och skär punk på debuten, övergångsfasen på "Prison bound" och sen den här skivan med mixen mellan Rockabilly och punk. Som ända sedan dess har speglat gruppens sound. Så himla bra.

Queen - The miracle

1, Party
2, Khashoggi's ship
3, The miracle
4, I want it all
5, The invisible man
6, Breakthru
7, Rain must fall
8, Scandal
9, My baby does me
10, Was it worth it

Bonus cd only:
11, Hang on in there
12, Chinese torture
13, The invisible man(12" version)






Fy fan vad bra de två sista studioplattorna som Queen hann spela in medans Freddie Mercury fortfarande var i livet är. Denna från 1989 och "Innuendo" från 1991. Freddie Mercury gick ju tragiskt bort den 24 November 1991( samma dag som Eric Carr, trumslagare i Kiss förövrigt).
Den här skivan är en av mina absoluta Queen favoriter, här finns några av gruppens mest klassiksa låtar som "I want it all" och "The invisible man" och min favorit "Breakthru".
Sällan har det funnits en grupp med fyra så stabila musiker och individuellt skickliga låtskrivare.

Alice in chains - Dirt

1, Them bones
2, Dam that river
3, Rain when i die
4, Down in a hole
5, Sickman
6, Rooster
7, Junkhead
8, Dirt
9, God smack
10,Iron gland
11, Hate to feel
12, Angry chair
13, Would?








Tillsammans med Nirvanas "Nevermind" är detta 90-talets bästa album, tätt följda av Pearl jams "Ten".
Vet inte riktig vad jag ska säga, detta album är i de närmaste perfekt. Favoriter: "Rooster", "Angry chair"och så utan tvekan 90-talets bästa låt "Would?", så otroligt tung och intensiv. En låt jag aldrig tröttnar på.
Har man lyssnat sig trött på "Nevermind"(hur nu det är möjligt)så är det utan tvekan den här plattan som gäller.

Iron maiden - Seventh son of a seventh son

1, Moonchild
2, Infinite dreams
3, Can i play with madness
4, The evil that men do
5, Seventh son of a seventh son
6, The prophecy
7, The clairvoyant
8, Only the good die young













Blev bara så sugen att skriva om ett Maiden album, i vanliga fall hade det blivit "Piece of mind" som är mitt favoritalbum med gruppen. Men det känns som jag har förespråkat det albumets storhet tillräckligt vid det här laget. Så då fick det bli konceptalbumet "Seventh son of a seventh son" istället. Här finns i.o.f.s min favoritlåt med gruppen "The clairvoyant", den kan man aldrig få nog av. Annars är det ju de uppenbara låtarna som sticker ut, som: "The evil that men do", "Can i play with madness" och titelspåret. Brukar vara så med Maiden att ett antal låtar på varje album är snorbra och så är resten uttfyllnad. Men det gör inte det minsta, när de bästa spåren är så bra som "The clairvoyant

Topp 5 AC/DC album

Det var ju riktigt kul att göra topplistor, så det får bli en med gamla favoriterna AC/DC också.

1. Highway to hell

Ganska givet, superklassikernas superklassiker. Fylld till bredden med kalaslåtar, här finns förutom titelspåret även: "Walk all over you", "Touch too much", "Shot down in flames"och "If you want blood(you'vegot it)".

2. Let there be rock

Helt fantastisk.Höjdare: Titelspåret, "Dog eat dog", "Hell aint a bad place too be", "Whole lotta rosie" och gruppens förmodligen bästa låt "Problem child".

3. Back in black

Förts plattan efter Bon Scott's död. Proppfylld med rockklassiker: "Hells bells", "Shoot to thrill", "What do you do for money honey","Back in black", "You shook me all night long", "Rock and roll aint noise pollution". Anledningen att detta album inte kommer högre än en tredjeplats är att Brian Johnsons röst inte riktigt kommit upp i den klass som den skulle komma att göra på senare album. Rent låtmässigt är detta gruppens bästa album. Detta är också det tredje mest sålda albumet genom tiderna( borträknat greatest hits album) endast slagen av Michael Jacksons "Thriller"och Pink Floyds "The wall".

4. The razors edge

AC/DC's storslagna comeback efter ett par oerhört mediokra plattor på 80-talet. Gillar framförallt den inledande trippeln med "Thunderstruck", "Fire your guns", "Moneytalks".

5. Ballbreaker

Detta var minsann oväntat, Ballbreaker på femteplats?. Ja faktiskt har alltid uppskattat den här plattan. Inte lika bra som "The razors edge" men nästan. Höjdaren är såklart "Hard as a rock", vilket riff. Även "Cover you in oil är en riktig höjdare.

Topp 3 Anthrax album

Eftersom Anthrax inte släppt så himla många plattor får det bli en topp 3 lista.

1. Among the living


Vilket album, säger bara Caught in a mosh.

2. Spreading the disease


Första plattan med Belladonna.

3. State of euphoria


Sorry Anders, men State of euphoria tar faktiskt hem tredjeplatsen.

Ron Asheton död

Ron Asheton gitarrist i det legendariska och högst inflytelserika bandet The Stooges har avlidit av en förmodad Hjärtattack endast 60 år gammal.

Fick idag även veta att en bekant förra veckan valde att avsluta sitt liv. Så detta är en sorgens dag i dubbel bemärkelse.

R.I.P



Topp 5 Kiss album

Som ni vet är jag också ett Die hard kiss fan, och har skrivit om de flesta albumen här på bloggen. Så här kommer en liten topp 5 lista.

1. Kiss - S/T













Första kiss plattan är utan tvekan deras bästa och även en av tidernas bästa debutplattor. Här finns många av mina favoritlåtar med gruppen: "Deuce", "Strutter", "Black diamond", "Cold gin" och "Firehouse".

2. Love gun

Grym platta som rivstartar med "I stole your love", andra höjdare: "Shock me", "Tomorrow and tonight", "Christine sixteen".

3. Rock and roll over

Har verkligen börjat inse storheten med den här plattan på senare år, den är ju helt och hållet grisbra, eller vad sägs som: "I want you", "Calling Dr. love", "Ladies room", "Love em leave em", "Mr speed" och "Hard luck woman".

4. Creatures of the night

Stenhård  platta, en av gruppens hårdaste, höjdare: "I love it loud", "War machine", "Creatures of the night" och den grymt underskattade "Rock and roll hell".

5. Destroyer

Många brukar ranka detta album som gruppens bästa, men det finns ett par överskattade låtar här framförallt "Detroit rock city" men även "Beth". Men det vägs upp med höjdarna "Shout it out loud" och "Do you love". Inte deras bästa album,men det tar ändå hem en hedersvärd femteplats.

Världens bästa album #1: Ramones - S/T

1, Blitzkrieg bop
2, Beat on the brat
3, Judy is a punk
4, I wanna be your boyfriend
5, Chainsaw
6, Now i wanna sniff some glue
7, I dont wanna go down to the basement
8, Loudmouth
9, Havana affair
10, Listen to my heart
11, 53rd & 3rd
12, Let's dance
13, I dont wanna walk around with you
14, Today your love, tomorrow the world







TRUMVIRVEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Förstaplatsen går självklart till Ramones debutalbum, i.o.f.s har ju aldrig Ramones varit ett renodlat punkband. Då de har sina rötter i klassisk rock, som Beatles och Beach boys fast på speed. Men det råder ingen som helst tvekan om att det var Ramones som startade alltihop, då detta var det album som drog igång hela punkrörelsen, och så deras klassiska spelning i England 4 Juli 1976, med medlemmar från Sex pistols, The clash, The Damned m.fl i publiken.
Vid denna tidpunkt var det här det snabbaste som fanns, och all snabb musik som har följt efter detta har allt att tacka Ramones. Både Metallica och Anthrax har ju öppet sagt hur mycket Ramones har betytt för deras sound.
Detta är verkligen urmodern till all Trash och Speed Metal.
Detta är inte bara tidernas bästa punkalbum, det är det bästa album som någonsin spelats in. Världens mest inflytelserika album, världens viktigaste album, världens mest originella album, världens första punkalbum. Ja, listan kan göras hur lång som helst.
Plattan öppnar med "Blitzkrieg bop", låten som kom att bli ett anthem för hela punken. "Beat on the brat" följer, denna melodiska punkpärla, ryssningar jag bara tänker på det. Nästa spår "Judy is a punk" är en av de första låtarna gruppen skrev, så här ska punk låta: snabbt, catchy och kort.
Sen får Joey glänsa på det han trivdes allra bäst med, nämligen i en vacker ballad, det är förstås "I wanna be your boyfriend" jag talar om.
Nästa spår är en personlig favorit (det är i.o.f.s alla låtar) "Chainsaw" följer. Låten handlar ju såklart om filmen Motorsågsmassakern. "Now i wanna sniff some glue" är nästa korta rock'n'roll epos. Man blir ju tårögd bara man tänker på det. Hur någon kan skriva så genialisk musik, är för mig ofattbart.
Plattans längsta spår "I dont wanna go down to the basement" följer och klockar in på strax över 2,30.
"Loudmouth" med världens roligaste ackordbyte följer, "Havanna affair" och "Listen to my heart" tar vid. Innan klassikern "53rd & 3rd" följer, som Dee Dee enligt legenden skrev när han jobbade som bögprostituerad runt den gatan.
Cover på "Let's dance" är ju fullständigt briljant,precis som alla andra covers som denna grupp spelat in.
"I dont wanna walk around with you" är näst sista spår, helt lysande. Innan klassikern "Today your love, tomorrow the world avslutar plattan.
Där har ni den,världshistoriens bästa album. Det enda album jag lyssnar på varje dag.
Man visste det inte då,men man vet det nu. Hur viktigt det här albumet har varit, för all musik som följt i dess fotspår. Band kan komma och gå,men det kommer aldrig existera ett band lika bra som detta.
Long live THE RAMONES.


Världens bästa punkalbum: Bubblare

Innan jag släpper förstaplatsen,måste jag ju nämna några album som inte tog sig in på listan, då jag på listan försökt få en blandning av olika stilar inom punken. Det är också svårt att bara välja 10 album då de är relativt likvärdiga. Här är iallafall några album som förtjänar extra uppmärksamhet.

The Clash - S/T
The Damned - Damned Damned
The Damned - Machine gun etiquette
Toy dolls - Dig that groove baby
The Dictators - Go girl crazy (pre-punk i.o.f.s)
Green day - Dookie
Pennywise - S/T
Dead Kennedys - Fresh fruit for rotting vegetables
G.B.H - City baby attacked by rats
Bad brains - Rock for light
Social distortion - Mommy's little monster

Världens bästa punkalbum #2: Misfits - Walk among us

1, 20 eyes
2, I turned into a martian
3, All hell breaks loose
4, Vampira
5, Nike a go go
6, Hatebreeders
7, Mommy can i go out and kill tonight?
8, Night of the living dead
9, Skulls
10, Violent world
11, Devils whorehouse
12, Astro zombies
13, Braineaters









Denna platta hade nog inte kommit så här högt på andra listor,men den gör det på min, då jag är ett Hardcore Misfits fan sen många år. Snuskigt jävla bra platta. Horror-Punk när den är som bäst. Ett enda mangel av kalaslåtar: "Skulls", "Astro zombies", "Night of the living dead", "Violent world", "20 eyes" oj oj. Albumet klockar in på 24 minuter och man vill bara ha mer och mer och..........

Världens bästa punkalbum #3: Dead boys - Young loud and snotty

1, Sonic reducer
2, All this and more
3, What love is
4, Not anymore
5, Aint nothing to do
6, Caught with the meat in your mouth
7, Hey little girl
8, I need lunch
9, High tension wire
10, Down in flames
11, Not anymore/Aint nothing to do(medley)










Superklassiska debutplattan från amerikanska Dead boys. Ett av många band som började sin karriär runt klubben CBGB's.Musiken känns ganska lätt igen, då den är tydligt Ramones influerad. Höjdaren på det här albumet är såklart klassikern "Sonic reducer" som sätter standarden för resten av plattan.
Kan man annat än älska "High tension wire"?.

Världens bästa punkalbum #4: Heartbreakers - L.A.M.F

1, Born to lose
2, Baby talk
3, All by myself
4, I wanna be loved
5, It's not enough
6, Chinese rocks
7, Get off the phone
8, Pirate love
9, One track mind
10, I love you
11, Goin steady
12, Let go









L.A.M.F(like a mother fucker)var det enda studioalbumet Heartbreakers släppte, bandet som Johnny Thunders bildade efter New York dolls. Johnny Thunders var förövrigt enligt mig en av världens mest underskattade musiker, idag är han iallafall en musikikon utan dess like.
L.A.M.F är helt och hållet fullproppadmed kanonlåtar som: "All by myself", "I wanna be loved", "Pirate love", "Goin steady" och såklart superklassikern "Born to lose". Här finns också "Chinese rocks", skriven av Dee Dee Ramone tillsammans med Richard Hell. Det har ju senare framkommit att Dee Dee skrev det mesta av låten. Ramones ville ju inte spela in en låt som så tydligt förespråkade droger. Men de spelade senare in den på "End of the century" från 1980.
Men Heartbreakers version är också en riktig höjdare.
Plattorna som Johnny Thunders släppte med New York dolls är ju också superklassiker,men dom hör hemma i Protopunk/glam facket. För det är först här pre-punkaren Johnny Thunders börjar lira punk, på denna klassiker, släppt punkåret 1977.

Världens bästa punkalbum #5: Black flag - Damaged

1, Rise above
2, Spray paint
3, Six pack
4, What i see
5, TV party
6, Thirsty and miserable
7, Police story
8, Gimmie gimmie gimmie
9, Depression
10, Room 13
11, Damaged II
12, No more
13, Padded cell
14, Life of pain
15, Damaged I






Femteplatsen går till debuten från dessa amerikanska Hardcore legender. Denna platta är äckligt bra, eller vad sägs som: "TV party", "Six pack", "Gimmie Gimmie Gimmie", "Rise above", "Padded cell". Oj, så bra låtar.
Denna platta har man lyssnat påmånga gånger, och många till kommer det bli.

Världens bästa punkalbum #6: Sex pistols - Never mind the bollocks here'sthe sex pistols

1, Holidays in the sun
2, Liar
3, No feelings
4, God save the queen
5, Problems
6, Seventeen
7, Anarchy in the U.K
8, Bodies
9,Pretty vacant
10, New York
11, E.M.I










Har redan skrivit ett inägg om denna, men den plockar iallafall hem sjätteplatsen.

Världens bästa punkalbum #7: Ebba grön - We're only in it for the drugs

1, We're only in it for the drugs no. 1
2, Totalvägra
3, Jag hatar söndagar
4, Vad har jag gjort?
5, Sno från dom rika
6, Beväpna er
7, Det måste vara radion
8, Folk bits
9, Flyger
10, Schweden, Schweden
11, Pervers politiker
12, We're only in it for the drugs no. 2





Enda svenska bidraget på listan går till våra svenska stoltheter Ebba grön och deras debutalbum "We're only in it for the drugs". Egentligen är det bara deras första album som är ett rent punkalbum, på efterföljande album gick dom mot ett mer kommersiellt mainstream rocksound. Men debutplattan är helt fantastisk. Fvoritlåtar: "Det måste vara radion", "Schweden, Schweden", "Beväpna er", "Totalvägra" och "Folk bits"

Världens bästa punkalbum #8: Sham 69 - Tell us the truth

1, We got a fight
2, Rip off
3, Ulster
4, George davies is innocent
5, They dont understand
6, Borstal breakout
7, Family life
8, Hey little rich boy
9, I'm a man, I'm a boy
10, Whats about the lonely?
11, Tell us the truth
12, It's never too late
13, Who's generation




Åttondeplatsen på listan går till debutalbumet från punklegenderna Sham 69. Dom hör hemma i facket Streetpunk/Oipunk. Cockney rejects(se föregående inlägg) är ett band som influerats oerhört av sham 69.
Halva denna platta är inspelad live och den andra hlavan är studioinspelad. Nämner inga speciella låtar då jag tycker skivan är så pass jämn att alltihop funkar bra som en helhet. Ett grymt bra album är det iallafall.

Världens bästa punkalbum #9: Cockney rejects - Greatest hits vol 2

1, War on the terraces
2, In the underworld
3, Oi! Oi! Oi!
4, Hate the city
5, With the boys
6, Urban guerilla
7, The rocker
8, The greatest cockney rip-off
9, Sitting in a cell
10, On the waterfront
11, We can do anything
12, It's alright
13, Subculture
14, Blockbuster
15, 15 nights
16, We are the firm


Detta är inget samlingsalbum. Gruppen var så fyndiga så de döpte sina 3 första fullängdare till Greatest hits vol 1, 2 och 3. Detta är som sagt gruppens andra och bästa album. Här finns låten "Oi! Oi! Oi!" som gav namn till en hel subgenre inom punken, nämligen Oi punken.
Cockney rejects är i mina ögon en av de mest underskattade punkgrupperna någonsin, helt otroligt att denna grupp inte är större än vad den är. Enligt mig är gruppens två första album relativt likvärdiga,men vol 2 slår lite högre.
Övriga kalaslåtar: "War on the terraces", "Subculture", "We are the firm" m.m.
Gillar man den här plattan ska man definitivt kolla upp resten av gruppens album. För dom har verkligen släppt mycket bra, dessa pionjärer inom Streetpunken, senare kallat Oi punk. Tack vare dessa punklegender.

Världens bästa punkalbum #10: Stiff little fingers -Inflammable material

1, Suspect device
2, State of emergeny
3, Here we are nowhere
4, Wasted life
5, No more of thet
6, Barbed wire love
7, White noise
8, Breakout
9, Law and order
10, Rough tyrade
11, Johnny was
12, Alternative ulster
13, Closed groove








Nordirland's svar på The Clash, släppte i.o.m sin debutplatta från 1979 en av tidernas mest klassiska album. Ett album fyllt till bredden med låtar som handlar om de svåra levnadsförhållanden på Nordirland runt den här tiden. Detta märks framförallt i "Suspect device". Den följs sedan upp av "Stateof emergency". Sen radas topplåtarna upp:"Wasted life", "Barbed wire love" och "Breakout". Min personliga favorit är annars "Alternative ulster".
Detta var förövrigt en av de första plattorna som släpptes på ett independent bolag.
En odödlig klassiker.

Pink Floyd - Piper at the gates of dawn

1, Astronomy domine
2, Lucifer Sam
3, Matilda mother
4, Flaming
5, Pow r. Toc h
6, Take up thy stethoscope and walk
7, Interstellar overdrive
8, The gnome
9, Chapter 24
10, Scarecrow
11, Bike









Första Pink Floyd albumet "Piper at the gates of dawn" är nog också mitt favoritalbum från gruppen. Här lirar dom ren och skär Psykedelisk musik, dom gick ju senare över till mer Progressiva toner och sin s.k rymdrock. Detta är också ett av två album som originalmedlemmen Syd Barrett medverkar på. Han bidrog även litegrann till gruppens andra album "A saucerful of secrets". Höjdpunkten påden här plattan är utan tvekan "Interstellar overdrive" så jäkla häftig.
Inledningen är också klockren med "Astronomy domine" och "Lucifer Sam".
Pink Floyd är en av de gruppersom bara släppt bra album. Då tänker jag såklart på när Roger Waters fortfarande var inblndad. Pink Floyd's första skiva är också en av världshistoriens starkaste debutplattor.









RSS 2.0