Blondie - Autoamerican

image13Lyssnade på Blondies Autoamerican för nån dag sen. Denna skiva når inte riktigt upp tillde lysande skivorna Plastic letters och Parallel lines. På dom plattorna var musiken betydligt mer åt punk och New wave hållet. Här är musiken betydligt lugnare, nån form av neddämpad pop med små stänk av rock 'n ' roll.
Men det finns en hel del bra spår även på denna skiva, Såsom Rapture och Live it up. Här finns också den lysande Tide is high. Autoamerican är ändå en helt okej skiva om man tänker på att gruppen redan här var i upplösningstillstånd. De släppte efter denna ytterligare en platta (The Hunter) innan de splittrades.
Sedan återföreningen 1998 har de släppt två lysande plattor, No exit och Curse of Blondie.

Tänkte då babbla på lite om Blondie i allmänhet.
Blondie var ju som känt ett av de centrala banden runt klubben CBGB's. Tillsammans med akter som Ramones, Television, Patti Smith, Talking heads, Richard Hell & the voidoids m.m. Av dessa band var det Blondie som slog mest och nådde mest kommersiell framgång. Mycket tack vare den väldigt trallvänliga punken och förmågan att skriva låtar som funkade på den stora massan, inte bara på inbitna punkfans.
En annan avgörande faktor var att Blondie inte hade bpgra som helst problem att kompromissa med sitt sound, deras musik gick från allt till punk, rock, disco och pop. Många av de andra samtida punkbanden vägrade ändra eller kompromissa med sitt sound. Ta ett band som Ramones te x, där har ni ett band som hade integritet och aldrig någonsin komprimissade med sin musik.
Men som sagt tillbaka till Blondie. Vill man lyssna på det mesta med Blondie ska man lyssna på nämnda plattor Plastic letters och Parallel lines och även debuten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0