Thin lizzy - Jailbreak

1, Jailbreak
2, Angel from the coast
3, Running back
4, Romeo and the lonely girl
5, Warriors
6, The boys are back in town
7, Fight or fall
8, Cowboys song
9, Emerald











Här är det då, Thin lizzy's genombrottsalbum och även en av de bättre rockplattorna som sett dagens ljus. Det är på detta album gruppen helt och hållet hittade sitt sound. Det är oerhört melodisk men ändå stenhårt, vilket gör alla låtar oerhört effektfulla. För det finns inte ett dåligt spår på den här skivan. Det är ren njutning från första till sista ton.
Skivan öppnar med "Jailbreak" en av Lizzy's stora klassiker som för övrigt är bästa spår på hela plattan.
Höjdaren "Angel from the coast" följer. Innan låten som var tänkt som första singel("Running back")tar vid. Äckligt fantastiska låten "Romeo and the lonely girl" är näst på tur, helt klart en av "Jailbreak's" absoluta guldögonblick.
Superhäftiga "Warriors" följer. Innan en av alla tiders störtsa rockklassiker följer. Det är så klart "The boys are back in town" jag talar om. Som det inte kan finnas en enda människa på jorden som inte hört.
"Fight or fall" kommer sen, innan en annan klassisk Lizzy låt följer, "Cowboy song". Till sist avslutas detta guldkorn med den perfekta avslutningslåten "Emerald".
Jailbreak är ett album som har satt djupa avtryck i hårdrockshistorien, ett odödligt album helt enkelt. Definitivt en av de bästa plattor jag någonsin hört.

Nästa album "Johnny the fox" dyker upp på bloggen ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0